Няколко съвета за детските обувки

Изключително важно е да полагаме правилни грижи за нашите малки съкровища.  Още от самото им раждане трябва да помислим за това кои са подходящите дрехи и обувки за тяхната крехка възраст. Точно поради тази причина решихме да подготвим статия, в която ще ви обясним какви правила трябва да спазвате, когато пазарувате детски обувки и кои са подходящи спрямо възрастта на детето ни.
Но нека първо да успокоим всички родители, които в момента си мислят, че ще са им необходими сериозни суми, за да осигурят необходимите обувки на децата си. В онлайн детските магазини ще откриете невероятно голям брой модели, които са и на изключително приемливи и ниски цени. А и предимството им е, че не ви се налага да излизате от дома си – пазарувате директно от дивана.
Новородените бебета не се нуждаят от обувки в истинския смисъл на думата. Трябва да ги обувате с такива, но изработени изцяло от плат, за да могат да движат стъпалата и пръстчетата напълно свободно. Не забравяйте да избирате естествени материи, за да се потят стъпалцата.
Когато детето ви е на около половин година, идва моментът, когато се опитва да се изправя. Точно тогава трябва да се оборудвате с малко по-различни детски обувки – отново от плат, но този с тънка гумена подметка. Важно е тя да бъде тънка, за да се стимулират мускулните рецептори на ходилата, а и за поддържат детето, докато стои изправено.
Ако пък малкото ви съкровище вече ходи съвсем уверено, значи е дошло време да му купите първите истински обувки. Материите отново трябва да са естествени, защото е важно крачетата да бъдат сухи. Добре е подметката да е ортопедична, за да се развиват стъпалата правилно.
И не забравяйте, поне веднъж всеки месец да проверявате дали обувките на детето ви не са му умалели.