Златни правила за ремонт на покриви

При ремонта на покриви има няколко основни правила, които се спазват

без изключение при всички видове реновации на покривни конструкции са:

Разкриване на покрива
Почистване на наслоената мръсотия
Оглед на елементи, които са изгнили или не могат да се използват вече. Подмяната им е абсолютно задължителна, за да се увеличи живота на покрива и да се налагат междинни ремонти на покрива .

Трябва да се прави разлика между поддръжка и ненужни ремонти, които могат единствено и само да натоварят бюджета ви и да създават излишни грижи и проблеми. Поддръжката на покрива се състои предимно в регулярни почиствания на улуците и самата конструкция като не се налага подмяна или реновация на голяма площ. Важно е също да не отлагате прекалено дълго належащ ремонт, тъй като частичните ремонти излизат в пъти по-евтино от широкомащабните, а да не говорим и за значително по-скъпото изграждане на нов покрив.
Златни правила за ремонт на покриви
На пазара вече могат да се намерят редица висококачествени материали от ново поколение, които дават дълга гаранция и имат широко спектърна употреба-както в строителството, така и при реновацията на покрива. Особено внимание заслужават различните видове хидроизолация като воалит и течни битумни изолации, които могат да ви осигурят спокойствие през дъждовните дни и да ви спестят много средства.

Топлозолацията също е инвестиция, която ви се отплаща в продължение на години. Най-често този вид изолация се прави с минерална стъклена вата с дебелина от 20-25 см. Покривът е изложен на пряко въздействие на климатичните условия и е много препоръчително да го топлоизолирате, ако искате да повишите значително енергийната ефективност на жилището ви и да намалите сметките за отопление през зимните месеци.

Когато правите ремонт на покрива не трябва да забравяте на обърнете внимание на това дали отводнителната му система е в изправност. Почистването и подмяната на улуците е задължително условие за правилното функциониране и дългия експлоатационен живот на покрива. Предлага се и мнонтаж на казанче по желание на клиента от повечето ремонтни фирми. Казанчета за покрив можете да намерите в различни форми и цветове, така че да не нарушават естетическия облик на покрива.