Какви храни без глутен ви очакват в био магазин?

Какво знаете за храните без глутен и опитвали ли сте някога някоя от тях?

В случай, че днешната ни публикация се явява първия ви досег до този нов свят в хранителната индустрия, ще се постараем да ви запознаем по-подробно с това какви храни без глутен ви очакват в един био магазин.

Както е известно био магазините са пространства, където се продават екологично чисти и натурални стоки, несъдържащи глутен и всякакви други вредни съставки. Тези магазини обикновено се свързват с вегетарианството и здравословния начин на живот. В интернет също можете да попаднете на доста интересни био магазини като този на lifestore.bg. Разликата между него и всички останали, които се посещавали било то реално, или виртуално – е в разнообразието от стоки. И тъй като обект на изследване в днешната ни публикация са храните без глутен – редно е да видим какви продукти от този тип предлага lifestore, след като е толкова зареден с хранителни продукти.

Отваряме раздела от менюто „Моят режим“ – „храни без глутен“ и попадаме в един свят от храни и напитки, в който лесно всеки нов посетител на сайта може да се изгуби. Като за начало впечатление ни правят италианските продукти, т.нар. паста без глутен, която изглежда доста апетитно на опаковката и изрично е посочено в описанието, че включва всички изисквания на съвременния човек. Какви могат да бъдат те, освен здравословни, разбира се? На първо място хранителност, безкомпромисна консистенция и твърдост след приготвяне – защото никой не харесва разкашкващите се макарони и разбира се не на последно място – уникален вкус, типичен за една италианска паста.

Това естествено е само една малка част от предлаганите храни без глутен от био магазина. Останалите продукти включват всеки аспект от менюто на един човек, като продукти за вкусни супи, сандвичи, снаксове и сладки изделия, хляб и т.н. Ако искате да се запознаете по-подробно с това, което предлагат био магазин lifestore.bg – не пропускайте да го посетите, още сега.