Архив за етикет: обувки

Задължителните обувки за всеки мъж

Струва ли ви се странно или не, не само мъжете обичат да пазаруват нови обувки. Дори някои изпитват същото
удоволствие от тези дейност като жените и успяват да ги съчетаят перфектно с цялостната визия. Но има и случаи, когато господата не правят най-добрия избор и съвсем объркват модните тенденции.
Тази статия ще ви разкрие тайните на перфектния мъжки стил, особено частта за задължителните четири типа обувки, които ви трябват в ежедневието, офиса и на по-специално събитие.
Съмняваме се да има представител на силния пол, който да няма официална обувка. По принцип тя бива два вида – оксфорд и дерби. Оксфорд е по-официалният модел, който се стеснява в горната част, където се намират връзките. Дерби пък не изисква задължително да бъде носен с костюм, а е подходящ и за ежедневна употреба. Класическите мъжки обувки може да се носят с панталони, костюми, както и с тъмни дънки.
Втори се нареждат мокасините, които освен, че са световно признати като мъжките обувки, които са най-удобни, отиват на почти всички и са изключително удобни. Повечето модели са изчистени, но има и доста, които има катарама или друг метален елемент за акцент.
Трети в класицията на задължителни мъжки са така наречените „броугинг“. Отгоре те имат бомбе, което е разперено като криле на птица и цялото това бомбе е обточено с малки прецизни шевове. Брогунг можете да носите навсякъде, но не и на официален коктейл.
Четвъртите по ред обувки, които всеки мъж трябва да има в гардероба, са кецовете. Само искаме да уточним, че това не са маратонки. По магазините вече има всякакви цветове и модели – тук изборът оставяме на вас. Моделите варират, зависи от вкуса на господина кой точно ще избере като най-подходящ за него самия. Кецовете се носят с всички дънки,джинси и не много официални панталони. В никакъв случай не посещавайте вечерно събитие, обути в кецове.

Модерни обувки за есента

В никакъв случай не казваме, че жените си приличат, но трябва да признаете, че има едно нещо, което го кара даподскачат от радост – пазаруването. Броят магазини все повече се увеличава, а и моловете преливат от красиви стоки, които само чакат да бъдат купени от някоя великодушна дама. Но най-пословична е влечението на представителките на нежния пол към обувките – във всякакви форми, цветове и модели.
Напълно сме наясно, че обувките се ползват като акцент в тоалета на жената. Дрехите ви може да са само едноцветни, но ако обуете различен цвят обувки, то тогава всичко си идва на мястото. Много дами пък разбират обувките и като начин да покажат собствената си индивидуалност, да изпъкнат сред другите и самочувствието им да се подобри.
Целта на тази статия е да ви запознае с модните тенденции при дамските обувки за есенно-зимния сезон тази година. дамски обувки от bg-look.com
Острите носове се завръщат – ако си спомняте, те бяха голям хит само преди няколко години и явно славата им не намалява. Много дизайнери дори са подходили доста смело и цветът на самия връх е различен от основния цвят на обувката.
Широки токове – отново ще бъде актуално дамксите обувки да са с широк ток, а това е много добра новина, защото този тип токчета са много по-удобни и няма болка в стъпалата. Широкият ток е модерен за всички модели – обувки, боти и ботуши.
Големи платформи – Много от моделите за предстоящия зимен сезон имат страшно големи и груби платформи. Този тип подметки понякога изглеждат доста груби, но пък за сметка на това ходенето с тях не е проблем.
Ботушите са високи – Разбира се, и тук токовете са дебели, а самоте ботуши стигат до и дори над коляното. Те са и доста тесни и изглеждат като красиви, високи кожени чорапи.
Модните тенденции при обувките и ботушите за предстоящия зимен сезон могат да ни радват, тъй като освен красиви, те са и удобни.