Как да носите декоративни красиви брошки и защо си заслужава?

Брошките са оригинални аксесоари, които ще направят всеки стил по-привлекателен. Това е необичаен вид бижу, с различни форми и размери. Основният декоративен елемент е ограничен от вътрешната страна с щифт, с който брошката е прикрепена към дрехата. Това е основната разлика между брошка и други видове стандартни бижута – тя не се носи директно върху тялото, а се поставя върху дрехите. Нека проверим какво трябва да се запомни, за да изглежда такава декорация ефектна.

Струва ли си да носите брошки от стомана?

Доскоро брошката от медицинска стомана бе свързвана с тоалетите на баба. Това постепенно се променя в продължение на няколко години от модните дизайнери, които са направили брошките една от най-модерните тенденции днес. Декоративните красиви брошки са оригинално допълнение към тоалета, като са привлекателна визуална стойност и подчертават стила и личността.

С помощта на правилно подбрана брошка можем да съживим стила си, да си придадем модернистичен или класически характер или да подчертаем минималистичния ни външен вид. Те действат като личен акцент и са инструмент за създаване на индивидуализъм.
Брошката подчертава женствеността, актуализира тоалета с най-модерните цветове и е доказателство за креативен подход към стилизирането. Декоративните брошки не трябва да са скучни! Бижутата от този тип, създадени в наши дни, са модерни и могат успешно да се съчетаят с всякакви дрехи. Не само възрастните дами ще имат от какво да избират, но и младите момичета със сигурност ще намерят нещо за себе си!

Как да съобразите брошката със стила си?

Най-често срещаните декоративни мотиви на брошките са пеперуди, водни кончета и цветя. Те са толкова универсални, че с малко въображение могат да бъдат адаптирани към всеки стил. Не забравяйте обаче, че брошката трябва да е противовес на стила на тоалета, а не копие. Това означава, че семпла и еднородна цветна рокля може да се оживи с многоцветна брошка с необичайна форма.

Също толкова важна е степента на формализиране на облеклото. Ако искате да подчертаете елегантността на облеклото си или да добавите стил към него, изберете брошка, изработена от благороден материал – сребърно или позлатено. На свой ред, за ежедневен тоалет, брошките от филц, плат или пера са перфектни. Брошките пасват както на коктейлни, така и на летни рокли, елегантни бални рокли, якета, пуловери или блузи със стойка яка.

Трябва обаче да се помни, че красивите брошки са толкова силен декоративен акцент, че в нейната компания не се използва друг вид бижута. Слагайки брошка, се отказваме от колиета, гривни и обеци. Дамите с голям бюст трябва да внимават да не поставят брошка в близост до него, тъй като това оптически ще увеличи тази част на тялото. Избирайки брошка, изработена от материал, който отразява светлината, можем да разведрим стила. Добра идея е за малка черна рокля.