Приложение на вертикалният подобрител за заземяване

Варненската фирма Диком ООД е специализирана в производството на продукти предоставящи надеждна и сигурна защита от мълнии. В тази статия ще разкажем малко повече за вертикалното приложение на подобрител за заземяване произведен от споменатата фирма. Имайте предвид че ефективността е еднаква, без значение дали трябва да поставите хоризонтално или вертикално вашият подобрител за заземителни инсталации. Това е подробност, която зависи преди всичко от индивидуалните характеристики на обекта.

Когато става дума за вертикално поставяне на заземител в подготвен терен се създава отвор, който трябва да е дълбок 1 метър и от 25 до 30 см диаметър. Втората стъпка е идеално заравняване на рова. Следва съществена фаза, а именно поставяне на кола за заземяване в подготвения ров. Тук е много важно горната част на поставеният елемент да се вижда 50 см над повърхността на терена. Идва ред на покриването с подобрената почва. От фирмата производител споделят, че една доза от 15 кг е достатъчна за един кол. Четвъртата стъпка е поставяне на стандартна почва, но без камъни, слой, който трябва да е с дебелина от 10 до 15 см. Петата стъпка е овлажняване на зоната и трамбоване. От качественото изпълнение на последното зависи и нивото на ефективност на крайния резултат.

От фирма Диком ООД напомнят необходимото съотношение за добро хидратиране, а именно на една стандартна доза от 15 кг са нужни минимум 12 литра вода. Подобрената почва има идеални хигроскопични свойства, благодарение на които задържа влагата максимално дълго време. Според сайта dikom-varna.com, в геоложки региони с по-камениста или по-песъчлива почва подобрителят за заземяване също доказва своите предимства, тъй като е идеален за почви с високо специфично съпротивление. Обадете се на телефон 0889 203 305 или заповядайте на място, за да получите индивидуална консултация относно вашият бъдещ проект.