Къде можете да носите вечерна дълга рокля. Печелившите опции за всички времена

Къде можете да носите вечерна дълга рокля. Печелившите опции за всички времена

Къде можете да носите вечерна дълга рокля. Печелившите опции за всички времена

Въпросът „Какво да облека?“ Не напразно това обърква почти всяка жена на специално събитие – наистина е трудно. Но трудността му е да не съвпада с почти митичните дрескодове на световни събития като „черна вратовръзка“ и „бяла вратовръзка“, които ще ви разказват с въздишка всяка втора статия по темата. Трудността е, че по един или друг начин вечерното светско събитие не е обикновено събитие за вас, а относително рядко.
Какво се случва, когато се сблъскаме с редки и необичайни събития? Правилно! Страхуваме се, нервни сме, отдаваме се на плашещи или радостни фантазии и разглеждаме подобно събитие като шанс за реализиране на дългогодишни мечти да се облечете в официална рокля, от които събитието придобива заплашителен мащаб във въображението ни.

Всичко е на мястото си

Е, сериозно, въпросът е „Ами ако ме поканят да се разходя по червения килим на филмовия фестивал в Кан?“ не толкова сложно. Проучете същия дрескод на поканата – така ще разберете дали имате нужда от рокля до пода. След това разгледайте снимките на гостите от предишни събития. Тогава това е въпрос на вашия ежедневен вкус. Трудно е да се облечете безупречно за голямо събитие, ако ежедневните ви образи, така да се каже, не издават интереса ви към модата. И ако работите върху стила си всеки ден, тогава на събитието на което ще присъствате облечена в официална рокля ще бъдете зашеметяващи. С роклите на Евиза ще успеете да направите външния си вид подходящ за всяко събитие на което сте поканени.

Най-важното, което трябва да знаете, е, че правилата на дрескода претърпяха много, много сериозна демократизация през последните години. Няма да имате нужда от рокля до пода за нито едно от тези събития, отвореният гръб ще изглежда изключително изискано почти навсякъде и, за съжаление, неподходящо. А роклята с деколте, гол гръб и дължина до пода е някъде отвъд възможното. Проблемът не е, че може да нямате рокля за тържествено събитие, а че роклята, за която момичетата мечтаят от детството, истинска рокля на принцеса – в действителност не можете да носите никъде, за да не бъдете обект на цинизъм подигравка. По дяволите, разбира се, че мечтаете за луксозна рокля на Scarlett O’Hara от зелени кадифени драперии (сериозна съм). Но никой никъде не ходи с такива рокли.

Коя рокля да облека на тържеството – вечерна или коктейлна? Какво да отидем на годишнината и каква е опасността в дългите шлейфове? Вечерната рокля винаги е само дълга до пода?

Разбира се. Степента на нейното деколте диктува събитието. Всеки разбира, че да се излагаш на пъпа във всеки случай е неприлично. Покажете максимално уважение към вашата възраст, статус, форми. Би било добре да се предвиди естеството на тържеството. Достатъчно е да включите мозъка тук: ако се замислите, на всички е ясно, че едно е костюмирано парти във венециански дух, съвсем друго – благотворителен прием под патронажа на първите лица на държавата. Разгледайте нашите официални и дълги рокли в сайта ни evizabg.com и ще намерите роклята, с която ще бъдете неотразима.

Не бих препоръчал да носите дълга рокля с шлейф за събитие, където се очакват много хора в малка стая, но ако вечерният гала прием се провежда в огромна зала, в древен дворец, в голям музей, ако чакате грандиозно стълбище – това е друг разговор. На филмовите фестивали в Кан и Москва има преминаване на звезди по стълбите – това е чудесна възможност да демонстрирате луксозна вечерна рокля с шлейф. Има, разбира се, трудности, особено за тези, които не са много добри в носенето на подобни неща.

А класическият празник – годишнината на роднина, колега, съученик, учител?

Това обикновено е коктейлна рокля. Не бих препоръчал нищо дълго, както и сатенено, лъскаво, на волани, по-добре е да изберете плътно, матово. Ръкави, покриващи горната част на ръката, защото когато става дума за юбилей, за гала вечеря в ресторанта се събират възрастни жени. В разгара на празника става горещо и трябва да помислите за това предварително. Можете да носите чифт – рокля-калъф с къси ръкави, покриващи горната част на ръката, и леко палто или яке от същия плат отгоре, за да започнете събитието.

И тогава, когато всичко се затопли, можете да свалите палтото или сакото си.